Доступність посилання

ТОП новини

Європейський центробанк може вирішити долю «надзвичайного кредитування» грецьких банків


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас

Європейський центральний банк може сьогодні вирішити питання щодо збереження для грецьких банків чинної програми міжнародної фінансової допомоги. Рішення фінансової установи можуть оголосити на тлі повідомлень про те, що Афіни попросять продовжити свій європейський кредитний договір ще на півроку.

Нині грецькі банки стрімко втрачають депозити, приблизно по 2 мільярди євро щотижня.

Греція, як очікується, вчергове звернеться до своїх кредиторів з проханням не передбачати в угоді суворі заходи економії.

Міністри фінансів країн Європейського союзу днями дали Греції час до кінця тижня, щоб вона попросила продовжити чинну програму міжнародної фінансової допомоги, яка збігає наприкінці місяця.

Греція отримала від Європейської комісії, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду 240 мільярдів євро. Кредитори вимагають від Афін суворих заходів заощадження і радикальних економічних реформ. Новий уряд Греції на чолі з Алексісом Ципрасом каже, що вже далі нікуди економити. У ЄС тим часом застерігають, що дефолт Греції в разі відмови від нинішньої програми майже неминучий.

XS
SM
MD
LG