Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР» заявляє про початок відведення важкої техніки


Представники угруповання «ДНР» заявляють про початок відведення важких артилерійських систем від лінії розмежування, передбаченої Мінською угодою від 19 вересня 2014 року.

Як заявив один із лідерів угруповання Едуард Басурін сепаратистському сайту «Донецьке агенство новин», озброєння, зокрема, відводять з району Оленівки.

За повідомленням на сайті сепаратистів, сьогодні планується відвести важке озброєння ще з двох районів, контрольованих бойовиками: Ясинувата і Тельманове.

Відведення важких озброєнь від лінії зіткнення передбачали досягнуті в Мінську 12 лютого домовленості. Крім того, серед кроків, про які 12 лютого домовилися у Мінську – припинення вогню з 15 лютого і створення зони безпеки. Домовленості були порушені, обстріли продовжувалися.

Напередодні речник АТО Андрій Лисенко заявив, що Збройні сили України підготували майданчики для відведення важкого озброєння від лінії зіткнення сторін на Донбасі, проте його не відводитимуть доти, поки бойовики не припинять обстрілів.

Бойовики звинувачували українську сторону в порушенні перемир’я. Представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявляв: «якщо українська армія не припинить обстріли, сили «ДНР» не відведуть свого озброєння».

XS
SM
MD
LG