Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Єфремова підозрюють у фінансуванні сепаратизму


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Служба безпеки України передала Генпрокуратурі матеріали про можливу причетність екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до фінансування сепаратизму в Луганській області. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

«У рамках розслідування кримінальних проваджень і тих підозр, які йому пред’явлені, є матеріали, які передала СБУ, і вони стосуються підозри у фінансуванні сепаратизму в Луганській області», – сказав Наливайченко.

За його словами, зараз зусилля СБУ і МВС сконцентровані на тому, щоб Єфремов не уникнув правосуддя і з’являвся, у тому числі сьогодні, на виклики Генпрокуратури. «Він має відповісти у суді на запитання, на всі звинувачення, на всі підозри, які йому пред’явлені і будуть пред’являтися», – сказав Наливайченко.

За словами голови СБУ, крім Єфремова, підозри також висуватимуться іншим народним депутатам, до яких у правоохоронних органів є запитання.

14 лютого колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем. Печерський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або внесення застави у 3 мільйони 654 тисячі гривень.

17 лютого за Олександра Єфремова внесли заставу і звільнили з-під варти. За словами екс-депутата, заставу вніс колишній віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков.

Як заявив голова МВС Арсен Аваков, МВС і СБУ організували повний контроль за місцем перебування затриманого колишнього депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова.

Сьогодні Єфремов повідомив перед допитом у Генпрокуратурі, що ГПУ оголосила йому про підозру у розпалюванні міжнаціонального конфлікту. За його словами, Печерський суд Києва буде обирати йому запобіжний захід за новими звинуваченнями сьогодні о 14:00.

XS
SM
MD
LG