Доступність посилання

ТОП новини

Чехія прийняла на відпочинок другу групу дітей з України


До Чехії на відпочинок й оздоровлення приїхали 30 українських дітей. Їх прийняла гімназія в місті Пршібрам, де чеські й українські школярі разом будуть проводити вільний час, брати участь у спортивних змаганнях, ходити на екскурсії.

Як повідомила директор місцевої гімназії Іва Кадержабкова, українські діти відпочиватимуть в Чехії два тижні, до програми їхнього перебування включені також лекції з малювання і музики. Та передусім, зазначила директор гімназії, як чеські, так і українські діти прагнуть взаємного спілкування, при цьому різні рідні мови не складають проблеми, діти вільно спілкуються українською, чеською, англійською й російською.

Учні чеської гімназії також зібрали для українських дітей теплий одяг та іграшки.

Це вже друга група українських дітей, які приїхали на оздоровлення до Чехії. До першої групи входили діти волинських чехів, переважно із Західної України, в другій групі переважають діти зі східних областей.

У березні Чехія має прийняти на відпочинок третю групу, цього разу це будуть діти-сироти.

У відповідності до ухваленої Чехією державної програми перебування українських дітей забезпечує чеське Міністерство закордонних справ у співпраці з громадської доброчинною організацією «Харита».

XS
SM
MD
LG