Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Казахстану просить Назарбаєва переобратися достроково


Нижня палата парламенту Казахстану, Мажиліс, закликала сьогодні президента країни Нурсултана Назарбаєва призначити дострокові вибори і балотуватися на них.

Мажиліс, у якому зі 107 депутатів 83 є членами владної партії «Нур Отан» («Світло Батьківщини») на чолі з Назарбаєвим, також одноголосно проголосував за те, щоб президент переобирався на цих виборах.

Верхня палата, Сенат, як очікують, так само одностайно ухвалить таке ж рішення найближчим часом.

Наприкінці минулого тижня з такою ж пропозицією – провести президентські вибори достроково вже цього року, а не у визначений час наступного, щоб переобрати на них Назарбаєва – виступив впливовий у країні орган, Асамблея народів Казахстану, яку теж очолює Назарбаєв.

Як заявила асамблея, дострокові вибори необхідні, щоб забезпечити неперервність нинішньої політики країни і зміцнити її економіку, і Назарбаєву необхідний черговий термін на посаді, щоб досягти цієї мети.

Протягом вихідних і початку цього тижня в Казахстані вже розгорнута кампанія масових «листів і звернень трудящих» із закликами переобрати Назарбаєва.

74-річний нині Нурсултан Назарбаєв фактично одноосібно керує Казахстаном із 1989 року, ще з радянських часів, його владу називають авторитарною чи й диктаторською.

XS
SM
MD
LG