Доступність посилання

ТОП новини

Польща погоджується виплатити відшкодування утримуваним у таємній в’язниці ЦРУ


Польща погодилася сьогодні виплатити відшкодування на суму в перерахунку близько 262 тисяч доларів двом колишнім утримуваним у таємній в’язниці Центрального розвідувального управління США на польській території.

Таким чином, сказав міністр закордонних справ Ґжеґож Схетина, Польща виконає ухвалу Європейського суду з прав людини, який відхилив апеляцію Варшави на попереднє рішення в цій справі.

Цей суд постановив раніше, що Польща, на території якої в таємній в’язниці ЦРУ утримували у 2002–2003 роках двох підозрюваних у тероризмі, порушила їхні права, бо не припинила «застосування щодо них тортур і нелюдського чи принизливого ставлення». Варшава оскаржила це рішення на тій підставі, що воно втручається у справу, яку розслідує сама Польща.

Ідеться про палестинця на ім’я Абдаррагім ан-Наширі, якого США підозрювали в тероризмі, й саудівця на ім’я Абу Зубейда, якого звинувачували в організації нападу 2000 року в Ємені на американський корабель Cole, внаслідок якого загинули 17 американських моряків.

XS
SM
MD
LG