Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: у міськраді рахують збитки від тритижневого блокування будівлі протестувальниками


У Кривому Розі спеціальна комісія оцінює збитки, завдані будівлі міської ради впродовж трьох тижнів перебування в ній учасників акції протесту проти дій міської влади, повідомили сьогодні у Криворізькій міськраді.

За даними міськради, зокрема, уже встановлено, що в сесійній залі під час перебування там протестувальників було пошкоджене килимове покриття, перестала працювати система вентиляції, пошкоджені крісла, виведені з ладу елементи електронної системи «Рада» тощо. За попередніми даними, тільки відновлення системи «Рада» обійдеться в 90 тисяч гривень.

Як повідомили в міськраді, крім того, під будівлею протестувальники відбили плитку фонтану, пошкодили тротуарне покриття, квіткові клумби, лавочки, смітники тощо. Загальну суму завданих збитків встановлюють, заявили в міськраді.

Водночас, як повідомила Радіо Свобода один із координаторів акції протесту Ірина Туровська, всі заяви міськради щодо завданих збитків мають бути розглянуті в судовому порядку: протестувальники готові відшкодувати втрати, якщо їхня провина буде доведена.

«Ми не приймали сесійну залу міськради у них під опис, ми не знаємо, чого там не вистачало до нас. Те, що я точно знаю, – зараз не вистачає 17 «наголовників» на мікрофони. Вони недорогі, ми готові їх придбати. Подивимось, які збитки нам виставлять, і будемо розбиратись у судовому порядку», – сказала активістка.

Із 29 січня у Кривому Розі триває акція протесту громадян проти місцевої влади: учасники, які впродовж майже трьох тижнів не полишали сесійну залу міськради і впродовж одного тижня там голодували, заявили про недовіру міськраді та міському голові Юрієві Вілкулу. Активісти також зазначали, що невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Російської Федерації країною-агресором» і підозрюють місцевих посадовців у «сепаратистських настроях». Міська влада такі звинувачення відкидає.

Дзержинський районний відділ міліції Кривого Рогу розпочав кримінальне провадження за фактом перебування місцевих активістів у будівлі міської ради за статтею 341 Кримінального кодексу України – «Захоплення державних або громадських будівель».

XS
SM
MD
LG