Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: журналістка Ісмаїлова називає нові звинувачення помстою за розслідування корупції


Хадіджа Ісмаїлова, журналіст
Хадіджа Ісмаїлова, журналіст

Незалежний азербайджанський журналіст, яка також співпрацює із Радіо Свобода, Хадіджа Ісмайлова відкинула нові звинувачення, висунуті проти неї в Азербайджані, назвавши причиною свого ув’язнення власні розслідування щодо корупції на високому рівні.

У листі, який неофіційним способом вона передала із азербайджанського в'язниці, Ісмайлова написала: «Корупція є причиною мого перебування у в'язниці, але корупція режиму, а не моя».

Лист журналістки опублікувало на своїх шпальтах видання «Washington Post».

У листі Ісмайлова також зазначила, що її тюремне ув'язнення напряму пов’язане з «владою і жадібністю, починаючи від президента країни і аж до найдрібніших чиновників, які наочно демонструють найдраматичніші приклади корупції та безкарності».

Хадіджа Ісмаїлова є однією із кількох правозахисників та незалежних журналістів, які були затримані владою Азербайджану. 5 грудня 2014 року вона була заарештована за підозрою у підбурюванні до вчинення самогубства. Минулого тижня, словами її адвоката Фаріза Намазлі, проти журналістки висунули нові звинувачення, які передбачають привласнення майна, незаконне підприємництво, уникнення від сплати податків та зловживання повноваженнями.

Якщо Хадіджу Ісмаїлову визнають винною, їй загрожує 12 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG