Доступність посилання

ТОП новини

Лідер польської опозиційної партії відмовився зустрічатися з угорським прем’єром


Ярослав Качинський
Ярослав Качинський

Лідер найбільшої польської опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський не прийняв запрошення на зустріч у Варшаві з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це повідомив Маріуш Блащак, голова фракції «Права і справедливості» у Сеймі, нижній палатію парламенту Польщі. За словами Блащака, Качинський відмовився від зустрічі з Орбаном, оскільки той «руйнує європейську солідарність».

«На жаль, не тільки прем’єр Угорщини, але й дії канцлера Німеччини, а також президента Франції протягом кількох останніх років також руйнують солідарність ЄС», – додав політик.

Як повідомив голова парламентської фракції, Качинський отримав запрошення на зустріч із угорським прем’єром напередодні візиту Орбана до Варшави. Блащак наголосив: «З огляду на політичну ситуацію така зустріч, на нашу думку, позбавлена сенсу».

Віктор Орбан сьогодні прибув з офіційним візитом до Варшави, щоб узяти участь в економічних дебатах, організованих польською Національною економічною палатою. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у програмі його візиту – зустріч із польським прем’єр-міністром Евою Копач.

Голови урядів двох країн запланували обговорити питання ситуації в Європі, а також політику Росії щодо країн «Східного партнерства», зокрема України. Коментуючи візит Орбана до Польщі, місцеві ЗМІ наголошують на тому, що Копач опинилася в скрутній ситуації, адже польські політики здебільшого не схвалюють проросійського курсу Будапешта.

XS
SM
MD
LG