Доступність посилання

ТОП новини

Однією з найбільших проблем інформпростору є інформаційна ізоляція на Донбасі – експерти


Однією з найбільших проблем в інформаційному просторі України є інформаційна ізоляція на окупованих територіях. Про це заявляють в Інституті демократії імені Пилипа Орлика, який проводить моніторинг регіональних ЗМІ у 8 регіонах України, зокрема у Донецькій області.

«Кожного дня на голови жителів Сходу виливаються тонни пропагандистського сміття. Працюють: 10 новинних і понад 30 загалом російських каналів; 3 сепаратистських ТБ-канали: «Оплот», «Новороссия», «Донецкая республика»; сайти «Новороссия», «Новости Донецкой республики» переконують громадян у «звірствах української армії». Політику російських окупантів ідеологічно забезпечують газети «Комсомольская правда», «Московский комсомолец», сепаратистські «Новороссия» і «Мирный Донбасс». Донецькі газети «Донбасс», «Жизнь», «Вечерний Донецк», «Панорама» припинили друк ще в середині літа. «Донецкие новости» здебільшого рекламують Ахметова і не засуджують російської агресії. Те ж саме у Луганській області. Сайт «Луганський інформаційний портал» – рупор сепаратистів поширює цинічну брехню. Три друковані видання: «Жизнь Луганска», «ХХІ век» та «Экспресс-клуб» – отруюють свідомість людей. На захоплених ще у березні потужностях телеканалу ІРТА та канал «Луганськ -24» агітують вступати в «ополчення», викликають ненависть до України та української армії, залякують неіснуючими легіонами НАТО», – зазначають експерти.

В Інституті демократії імені Пилипа Орлика наголошують, що про новини жителі Донбасу можуть дізнатися лише з інтернету, але останнім часом він усе частіше не працює.

Досі не розроблено продуманої узгодженої стратегії інформаційної політики держави, зауважують експерти.

Від квітня минулого року на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей досі контролюють проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG