Доступність посилання

ТОП новини

За добу до лікарень Дніпропетровська привезли 142 поранених бійців


За добу до лікарень Дніпропетровська привезли 142 поранених бійців, повідомили у Дніпропетровському військовому шпиталі.

За даними шпиталю, окрім цього лікувального закладу, поранених солдатів приймає обласна лікарня імені Мечникова і три міські лікарні. За словами лікарів, переважна більшість бійців – з осколковими пораненнями, чимало – із закритими черепно-мозковими травмами, контузіями.

Характер поранень, за словами лікарів, засвідчує, що значна кількість бійців постраждали внаслідок мінометних обстрілів. Як кажуть медики, більшість бійців – з-під Дебальцева, але є також із Широкиного під Маріуполем.

За даними обласної лікарні імені Мечникова, за останню добу до закладу надійшло 11 важкопоранених, один із них у вкрай тяжкому стані, п’ятеро – у тяжкому. Як поінформував головний лікар Сергій Риженко, солдат, який перебуває в дуже тяжкому стані й надійшов до лікарні як невідомий, кілька годин тому прийшов до тями й навіть зміг написати лікарям коротку записку, де вказав своє ім’я і прізвище, рік народження, рідне село, написав кілька слів про дружину й дітей та зробив приписку «Я вас усіх люблю».

Як зазначив Сергій Риженко, серед лікарів цей боєць вже отримав позивний «Титан».

«Жодного документа в нього не було. Ми його записали як «Титан». Тільки титани можуть витримати те, що він. Крововтрата – близько 3 літрів, вона вже відновлена. Дуже важкий. Але, попри все, він знайшов мужність і виконав наше прохання – написав своє ім’я», – повідомив Риженко.

Водночас волонтери, які опікуються пораненими в лікарнях Дніпропетровська, закликають небайдужих про допомогу. Зокрема, за словами волонтерів, в лікарні імені Мечникова є потреба в медичних препаратах, а також одязі і взутті для новоприбулих поранених.

18 лютого українські військові почали залишати Дебальцеве, оточене бойовиками. За даними Генштабу Збройних сил України, під час виходу з міста, оточеного бойовиками, загинули 13 військовослужбовців, 157 були поранені, 90 військових потрапили в полон під Дебальцевим, 82 – вважають зниклими.

XS
SM
MD
LG