Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі навколішки вшанували пам’ять Героїв Революції


У Запоріжжі урочисто відкрили пам’ятний знак Героям Революції. Його встановили на площі біля облради, де протягом зими 2013-2014 років збирався місцевий Євромайдан.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, спеціально виготовлена гранітна плита встановлена у пам’ять всіх борців за демократію в сучасній Україні.

«Цей пам’ятний знак встановлений на честь всіх учасників Революції Гідності і не лише Революції Гідності: Помаранчевої революції, Революції на Граніті, тобто всіх тих революційних подій, які роблять сучасну Україну і дали нам можливість пишатися своєю історією, стверджувати, що ми є європейські, демократичні», – сказав директор Департаменту культури і туризму, національностей і релігії Запорізької облдержадімністрації Владислав Мороко.

Учасники акції за пропозицією народного депутата від Запоріжжя й одного з лідерів місцевого Євромайдану встали навколішки, щоб вшанувати Героїв Революції. Також запорожці поклали квіти до пам’ятного знаку.

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Акції пам’яті про жертв Майдану заплановані у багатьох містах країни, зокрема, і Києві.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого.

XS
SM
MD
LG