Доступність посилання

ТОП новини

Росія далі постачає сепаратистам газ коштом України


Голова правління російської компанії «Газпром» Олексій Міллер заявляє, що компанія другий день поспіль здійснює пряме постачання газу на окуповані наразі сепаратистами частини Донбасу. При цьому, стверджував він, компанія діє «відповідно до заявки «Нафтогазу України».

Як сказав він журналістам, «Газпром», відповідно до української заявки, збільшив сьогодні постачання газу Україні, в тому числі через газовимірювальні станції «Прохорівка» і «Платово» – з яких трубопроводи ведуть на непідконтрольні Києву території.

«Нафтогаз» наразі не коментував сьогодні цих слів. Але на сайті компанії сьогодні ж оприлюднили відеозапис виступу голови її правління Андрія Коболєва, який учора, 19 лютого, наголошував, що «Нафтогаз» не буде оплачувати рахунки «Газпрому» за газ, поставлений через ці дві станції, бо це суперечить чинному контрактові. За його словами, Україна не контролює тих трубопроводів і не може перевірити умов і обсягів поставок через них. Коболєв не пояснив, як саме планується не оплачувати цих рахунків, враховуючи умови передоплати.

«Нафтогаз України» також заявляв учора, 19 лютого, що не подавав ніяких заявок на постачання газу через «Прохорівку» і «Платово». Компанія повідомила, що на сьогодні дійсно збільшила заявку на постачання газу, але тільки через чотири інші газовимірювальні станції.

А компанія «Укртансгаз», зі свого боку, повідомила вчора, 19 лютого, що відновила постачання газу у зону проведення антитерористичної операції. Це постачання переривалося більш як на добу через «критичні пошкодження газотранспортної інфраструктури» внаслідок бойових дій.

XS
SM
MD
LG