Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в пам’ять героїв Небесної сотні виклали тризуб із лампадок


Під час вшанувань у Дніпропетровську, 20 лютого 2015 року
Під час вшанувань у Дніпропетровську, 20 лютого 2015 року

У Дніпропетровську сотні людей – активісти місцевого Євромайдану, партій, громадських організацій, бійці добровольчих формувань, небайдужі дніпропетровці – прийшли ввечері у п’ятницю, 20 лютого, до пам’ятного знаку на алеї Небесної сотні.

Пам’ять загиблих ушанували хвилиною мовчання та панахидою, яку відслужили священики УПЦ Київського патріархату. Люди поклали квіти та поставили запалені свічки до імпровізованої стіни пам’яті Героїв та до пам’ятного знаку Небесній сотні. Цього дня на стіні Героїв також з’явився напис «З нами Бог і Небесна сотня!».

Окрім того, запаленими лампадками люди виклали на бруківці Державний герб України – Тризуб.

«Ми прийшли сюди, аби вшанувати Героїв, які віддали свої життя під час Революції гідності задля здолання злочинного режиму та системи корупції і свавілля», – заявляли учасники зібрання.

Також у п’ятницю на Дніпропетровщині відбулося вшанування одного з перших загиблих під час Революції гідності в Києві, 21-річного українця вірменського походження Сергія Нігояна: про Героя України згадували на його могилі, в його рідному селі Березнуватівка Солонянського району, а в місцевій школі відбувся урок пам’яті Сергія Нігояна.

XS
SM
MD
LG