Доступність посилання

ТОП новини

Трьом харків’янам із Небесної сотні влада обіцяє присвятити пам’ятник у рідному місті


Голова Харківської обласної адміністрації Ігор Райнін під час заходів із ушанування пам’яті загиблих від куль снайперів під час Революції гідності заявив, що обласна державна адміністрація наполягатиме, щоб міська влада виділила землю для встановлення пам’ятника Героям Небесної сотні.

«Планується. Ми найближчими днями, буквально з понеділка, після всіх скорботних заходів направимо листи до Харківської міської ради стосовно нашого погляду, де цей пам’ятник мусить бути, та інші заходи обов’язково реалізуємо», – попбіцяв нещодавно призначений голова ХОДА Ігор Райнін у п’ятницю, 20 лютого.

Увечері біля пам’ятника Шевченкові – на традиційному місці збору Євромайдану – відбулася скорботна акція, присвячена загиблим Героям Небесної сотні. Тут звучали спогади друзів і побратимів про загиблих трьох харків’ян, поети і музиканти поділилися своїм відчуттям тих подій. Наприкінці акції зі свічок виклали слова: «Герої не вмирають!».

У дні обстрілів Майдану в Києві загинуло троє харків’ян: Євген Котляр, Владислав Зубенко і Юрій Паращук.

А в неділю, 22 лютого, в Харкові відбудеться перша громадська панахида за загиблими військовослужбовцями в зоні антитерористичної операції.

У п’ятницю, 20 лютого, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні. Цей день, за указом президента, відзначатимуть цього дня щороку.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG