Доступність посилання

ТОП новини

Австрія попереджає косовців не шукати притулку


Йоганна Мікль-Лайтнер із газетою на прес-конференції у Приштині, 20 лютого 2015 року. Праворуч прем’єр-міністр Косова Іса Мустафа
Йоганна Мікль-Лайтнер із газетою на прес-конференції у Приштині, 20 лютого 2015 року. Праворуч прем’єр-міністр Косова Іса Мустафа

Уряд Австрії опублікував у провідній газеті Косова заклик до його мешканців не намагатися шукати притулку і статусу біженця в Австрії.

Реклама на цілу шпальту у щоденнику «Коха Діторе» у п’ятницю, 20 лютого, наголошує: «Перевізники людей брешуть. Економічного притулку в Австрії не буде».

Текст також попереджає, що за незаконне перебування в Австрії її закони передбачають штраф до 7 з половиною тисяч євро.

А міністр внутрішніх справ Австрії Йоганна Мікль-Лайтнер, яка у п’ятницю відвідала Косово, заявила у Приштині, що Відень планує висилати шукачів притулку з Косова назад чартерними рейсами що два тижні.

У Косові, яке односторонньо проголосило незалежність від Сербії сім років тому, через значні економічні труднощі й високий рівень безробіття останнім часом різко зростає кількість громадян, які платять перевізникам за незаконну доставку до країн Європейського союзу через територію Сербії. Нещодавно Німеччина вже пішла на те, що надає своїх прикордонників на посилення прикордонних патрулів між Сербією і членом ЄС Угорщиною.

XS
SM
MD
LG