Доступність посилання

ТОП новини

СБУ зупинила діяльність понад 100 російських ЗМІ в Україні


Служба безпеки України склала список із понад 100 російських ЗМІ, акредитація яких тимчасово припинена. Про це в суботу повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

«Список складений і 19 лютого переданий в апарат Верховної Ради. У списку більше 100 ЗМІ. Рішення по кожному приймалося окремо, після ретельної перевірки контенту», − повідомила Гітлянська.

За її словами, у списку російських ЗМІ − представники ТБ, інформаційних агентств, газет та інтернет-ресурсів. Гітлянська уточнила, що йдеться про ті російські ЗМІ, які зареєстровані в Росії.

12 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про тимчасове призупинення акредитації журналістів та представників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України».

Документ передбачає, тимчасове, до ухвалення рішення про завершення антитерористичної операції, припинення акредитації журналістів і представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких ЗМІ РФ при органах держвлади України. СБУ постановою наказано визначити список таких ЗМІ, а Кабінету міністрів, МЗС, іншим центральним органам виконавчої влади, прес-службі апарату Верховної Ради у дводенний строк з дня набрання чинності цієї постанови вжити заходів щодо тимчасового припинення акредитації.

XS
SM
MD
LG