Доступність посилання

ТОП новини

З Дебальцева вивели 2130 бійців, 112 захоплені в полон – Полторак


Український військовий їде додому після боїв за Дебальцеве
Український військовий їде додому після боїв за Дебальцеве

Міністр оборони України, генерал-полковник Степана Полторак наголосив, що із Дебальцева вдалося вивести 2 тисячі 130 людей, бойовиками у полон було захоплено 112 бійців. Про це він сказав після відкриття документальної виставки доказів агресії російських військ на території України «Присутність» на Михайлівський площі у Києві, передає УНН.

Також Полторак додав, що переговори щодо обміну полонених досі проводяться і українська сторона вже подала списки.

Полторак наголосив, що при виведенні українських військових із Дебальцева загинуло 20 бійців.

«Під час проведення операції у Дебальцевому загинуло на сьогоднішній день 20 чоловік. Це стосується не 20 лютого. Це стосується штурмової дії у Дебальцевому перед виводом особового складу», − заявив він.

Також він наголосив, що у Дебальцеві не залишилося бійців ЗСУ.

Ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG