Доступність посилання

ТОП новини

Європарламентарі визначатимуться щодо миротворчої місії ООН в Україні на початку тижня


©Shutterstock Євродепутат від Німеччини Ребекка Гармс
©Shutterstock Євродепутат від Німеччини Ребекка Гармс

Як повідомила під час спілкування з пресою в Харкові депутат Європарламенту, голова фракції зелених Ребекка Гармс, на початку тижня в Європарламенті триватимуть консультації щодо ситуації в Україні, яка загострювалася впродовж тижня від початку так званого перемир’я за новими мінськими домовленостями.

«В понеділок і вівторок у нас будуть консультації, такі перемовини стосовно того, що відбувалося в Україні минулого тижня. Передбачається найважливіша дискусія в рамках підготовки спільної позиції стосовно миротворчої місії ООН в Україні, вона буде готуватися в понеділок», − сказала Гармс.

За її словами, якщо європарламентарі не підтримають пропозицію президента України Петра Порошенка щодо залучення миротворчої місії ООН, то «мої колеги повинні сказати, якою взагалі може бути альтернатива».

«Що до цього часу взагалі впливало на позицію країн Євросоюзу – це те, що вони не хотіли відкрито вступати в пряму конфронтацію з Росією. Але неможна бути одночасно проти постачання зброї і введення миротворчої місії», − переконана Ребека Гармс.

Депутат Європарламенту впродовж останніх днів мала зустрічі в низці міст Донецької області, серед яких Слов'янськ, Артемівськ тощо. Там вона зустрічалася з військовими, лікарями та вимушеними переселенцями, щоб розпитати про їхнє бачення вирішення воєнного конфлікту.

XS
SM
MD
LG