Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: найнеспокійнішою ніч була на донецькому напрямку


Упродовж минулої доби бойовики 12 разів обстріляли позиції українських військ, повідомляють у прес-центрі антитерористичної операції.

«Найбільш активні дії ворога – на донецькому напрямку. Селище Піски, яке вже декілька днів перебуває під інтенсивним вогнем противника, цієї ночі двічі обстріляли з «Градів», тричі з артилерії та мінометів. Крім того, терористи застосували реактивні системи залпового вогню та артилерію по селищах Водяне, Тоненьке, Авдіївка. На маріупольському напрямку вночі бандформування намагались штурмувати українські позиції поблизу Широкина. Загалом за ніч з 21 на 22 лютого противник 12 разів обстріляв позиції сил АТО. 4 рази терористи застосовували «Гради», 5 разів – артилерію і міномети», – мовиться у повідомленні.

Сепаратисти також повідомляють про бойові дії на донецькому напрямку і звинувачують у цьому українських військових.

«Донецьк – 01:15 з боку Авдіївки карателі періодично ведуть обстріл Макіївки. Куйбишевський район Донецька два рази обстріляли: о 01:12 прилетіло штук 6 «Ураганів», ще 6–8 штук о 1:14», – повідомляється на сайті сепаратистів «Новороссия».

Ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG