Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові проводиться антитерористична операція – Турчинов


Під час мирної акції у Харкові стався вибух, 22 лютого, 2015
Під час мирної акції у Харкові стався вибух, 22 лютого, 2015

У Харкові проводиться антитерористична операція та введено найвищий рівень терористичної загрози, повідомляє секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Через теракт, що стався у Харкові, під час якого, за попередніми даними, загинув один міліціонер та один цивільний, а також постраждали п'ять міліціонерів та четверо цивільних громадян, у місті запроваджено найвищий рівень терористичної загрози та розпочато проведення антитерористичної операції», – цитує Турчинова прес-служба РНБО.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

За його словами, для вчинення вибуху використали «керований вибуховий пристрій направленої дії». Секретар РНБО повідомив, що СБУ разом із МВС розпочали антитерористичну операцію, «завдяки якій вже затримано 4 учасники підриву та вилучено зброю, зокрема, гранатомет».

«Антитерористична операція триває», – сказав він, додавши, що за інформацією СБУ, група, яка здійснила вибух, проходила навчання у російському Белгороді.

За інформацією прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух під час проведення у неділю Маршу єдності спричинив саморобний вибуховий пристрій, нашпигований обрізками арматури. За попередніми даними, вибуховий пристрій був загорнутий у пакет і приведений у дію за допомогою дистанційного управління. Вибуховою речовиною був тротил.

На місці тривають слідчі дії. Територія навколо Палацу спорту оточена міліцейським кордонам, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Поранених доставили до лікарень Харкова.

Серед загиблих один співробітник міліції, інший – активіст харківського Євромайдану.

Прокуратура області кваліфікує цей вибух як терористичний акт.

Слідство вестиме СБУ області.

(Відео користувача YouTube 5 канал)

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG