Доступність посилання

ТОП новини

Харків був, є і буде частиною України – Кернес


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес

Мер Харкова Геннадій Кернес висловив співчуття родинам загиблих унаслідок вибуху і закликав жителів міста утриматися від радикальних дій у відповідь на теракт. Про це йдеться у заяві Кернеса, оприлюдненій на сайті міськради.

«Я закликаю городян у ці важкі для міста дні утриматися від будь-яких радикальних дій у відповідь на вчинений проти нас – мешканців Харкова – теракт. Я сподіваюся, що у правоохоронців вистачить сил і вміння знайти і передати в руки правосуддя винних у цьому вибуху», – зазначив Кернес.

«Ті, хто за допомогою подібних акцій думають розхитати ситуацію в місті, – я впевнений, свого не доб'ються. Харків був, є і буде невід'ємною частиною України. А акції «залякування» – такі, як сьогоднішній вибух – будуть тільки об'єднувати харків'ян навколо наших спільних цінностей: миру, єдиної країни і неприйняття тероризму», – наголосив харківський мер.

Геннадій Кернес додав, що Харків завжди був толерантним містом, і те, що сталося у неділю, на його думку, «привнесено в Харків ззовні».

Унаслідок вибуху у Харкові у неділю загинуло 2 людей, 11 поранені. Правоохоронці розслідують інцидент як теракт. СБУ повідомила про затримання 4 осіб, які, ймовірно, причетні до цього нападу.

Понеділок, 23 лютого, оголошений у Харкові днем жалоби.

XS
SM
MD
LG