Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» анонсували відведення важкого озброєння на 24 лютого


Едуард Басурін
Едуард Басурін

Відведення важкого озброєння згідно з лютневими мінськими домовленостями розпочнеться 24 лютого. Про це заявив самопроголошений «міністр оборони» угруповання «ДНР» Едуард Басурін.

«У результаті дводенної роботи центру контролю і координації підготовлено план відведення важкого озброєння. Визначають кордони зон безпеки. Відведення розпочнеться 24 лютого і має завершитися не пізніше, ніж через 14 днів, відведенням української техніки на 50 кілометрів», – цитує Басуріна російське агентство «Інтерфакс».

В угрупованні «ЛНР» свої наміри щодо відведення важкого озброєння згідно з мінськими домовленостями поки не коментували.

У неділю речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що від сьогодні, 22 лютого, у зоні бойових дій має розпочатися відведення сторонами важкого озброєння.

Такий крок – один із пунктів укладених у лютому нових мінських домовленостей. Водночас інший першочерговий пункт угоди, припинення вогню, так і не був втілений: як українські військові, так і бойовики протягом останнього тижня регулярно повідомляють про обстріли їхніх позицій.

XS
SM
MD
LG