Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про провокації з боку бойовиків, ті кажуть про порушення «режиму тиші»


Проросійські бойовики на танках біля Макіївки (фото з архіву)
Проросійські бойовики на танках біля Макіївки (фото з архіву)

Штаб АТО заявляє про провокації з боку бойовиків із метою звинуватити українські сили у порушенні «режиму тиші». Про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-служби штабу у «Фейсбуці».

«Сьогодні, 22 лютого, близько 19:00 з населеного пункту Водяне, що у буферній зоні, бойовики відкрили вогонь, ймовірно з артилерії чи танку, по території, яка тимчасово перебуває під контролем противника. За даними розвідки, стрілянина велася в район населеного пункту Ленінське та Дзержинське. В цей час в районі стрільби було зафіксовано 6 безпілотних літальних апаратів противника», – повідомили у прес-центрі АТО.

«Близько 19:15 противник відкрив артилерійський вогонь з населеного пункту Піщевик, що в буферній зоні, в напрямку населеного пункту Широкине», – поінформували у штабі.

Також, за даними прес-центру, упродовж дня зафіксовано постріли з танків противника з населеного пункту Комінтерново (у буферній зоні) по населеному пункту Заїченко, який тимчасово підконтрольний бойовикам. «Після чого бойовики звернулися до представників ОБСЄ з інформацією, що по них відкрили вогонь українські танкісти», – повідомили у штабі АТО.

«Командування сектору «М» наголошує, що після підписання двостороннього договору про припинення вогню українська артилерія жодного разу не відкривала вогонь у бік противника та не перебуває у вищезазначених населених пунктах, з яких зафіксовано обстріли. Своїми діями бойовики намагаються звинуватити українську сторону у порушені мінських домовленостей та ескалації конфлікту», – наголошують у штабі.

Натомість бойовики у неділю заявили, що це українські військові відкрили вогонь по їхніх позиціях. В угрупованні «ДНР», зокрема, звинуватили батальйон «Азов» в обстрілі позицій бойовиків біля Широкина на Донеччині.

Українська сторона раніше заявила про відповідальність за порушення «режиму тиші» біля Широкина проросійських бойовиків.

XS
SM
MD
LG