Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: суд продовжив арешт правозахисника Юнуса


Лейла і Аріф Юнуси
Лейла і Аріф Юнуси

Азербайджанський суд продовжив на п’ять місяців досудове утримання під вартою правозахисника Аріфа Юнуса. Азербайджанські ЗМІ цитують адвоката Юнуса Афґана Маммадова, який повідомив, що у понеділок, 23 лютого, один із судів у Баку ухвалив рішення щодо продовження арешту правозахисника до 5 серпня.

60-річний Аріф Юсує є чоловіком азербайджанської правозахисниці Лейли Юнус, яка наразі також перебуває у в’язниці. Він був заарештований 5 серпня 2014 року за кілька днів після затримання його дружини. Юнусів звинувачують у державній зраді і фінансових злочинах. Ці звинувачення вони відкидають.

18 лютого азербайджанський суд продовжив також на п’ять місяців досудове утримання під вартою правозахисниці Лейли Юнус. Як заявляють адвокати правозахисниці, її стан здоров’я за останні місяці різко погіршився. За їхніми даними, 59-річна жінка була побита, і їй відмовили в наданні медичної допомоги.

За останній рік в Азербайджані потрапили у вʼязницю близько 30 активістів, адвокатів, журналістів і блогерів, зокрема й журналіст-розслідувач Хадіджа Ісмаїлова, яка працювала і для азербайджанської редакції Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG