Доступність посилання

ТОП новини

Армія за місяць зможе освоїти західну високоточну зброю – генерал Романенко


Ігор Романено
Ігор Романено

Україні необхідна сучасна високоточна зброя, аби ефективніше протистояти ворогу, впевнений екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Романено.

В ефірі Радіо Свобода він заявив, що українська армія користується застарілою зброєю, але схожою за своїм принципом дії на західні зразки, тому освоєння нової зброї не займе багато часу в українських військових.


«Ті, які вже мали загальну військову підготовку за цим напрямком, тобто цієї військової спеціальності, я думаю, що навчити і підготувати їх можна за місяць. Це протитанкова зброя, зброя ППО… Така зброя у нас є, але іншого рівня. Високоточна зброя – це коли для враження цілі використовується один снаряд, а невисокоточна – це десятки, а можливо і сотні снарядів», – зазначив Романенко.

На Заході обговорюють можливість надання Україні зброї, зокрема американський сенатор-республіканець Джон МакКейн постійно закликає Захід надати Україні зброю.

Водночас речниця Державного департаменту США Джен Псакі минулого тижня, коментуючи дискусію з приводу надання Україні озброєння, заявила, що «опосередкована війна» США проти Росії не допомогла б ані інтересам України, ані інтересам світу.

XS
SM
MD
LG