Доступність посилання

ТОП новини

Затримали двох «беркутівців», ймовірно, причетних до розстрілів на Інститутській – Аваков


Силовики ведуть вогонь по активістам Майдану, 20 лютого 2014 року
Силовики ведуть вогонь по активістам Майдану, 20 лютого 2014 року

У рамках розслідування розстрілу учасників Майдану на вулиці Інститутській у Києві МВС і ГПУ сьогодні затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу «Беркут», повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Під час реалізації оперативної інформації, слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників колишнього «Беркута», в ході яких вилучено речові докази, що безпосередньо мають відношення за фактом пред’явленої підозри у вчиненні злочину», – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Аваков повідомляє, що у найближчі години буде оголошено про підозру ще 18 екс-беркутівцям, які будуть оголошені в розшук.

«Обидва затриманих, як і 18 розшукуваних – були бійцями так званої «чорної роти Беркута», які 20 лютого 2014 рокуотримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей», – додав він.

Наразі в суді розглядають справу проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG