Доступність посилання

ТОП новини

Продовження наступу сепаратистів для Росії означатиме нові санкції – Камерон


Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон
Прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон

Продовження наступу сепаратистів на Донбасі призведе до запровадження нових санкцій Заходу проти Росії, заявив прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон.

«Росія мусить усвідомити, що будь-які спроби сепаратистів розширити свої території – у бік Маріуполя чи ще десь – наштовхнуться на подальші важливі санкції ЄС та США. Росія зараз мусить змінити курс, або ж економічні збитки зростатимуть», – наголосив Камерон у понеділок, 23 лютого, під час виступу у нижній палаті британського парламенту у Лондоні.

За його словами, наразі «Росія не міняє курс, продовжуючи незаконні дії на Донбасі». Дейвід Камерон наголошує, що захоплення сепаратистами Дебальцева «стало можливим лише за допомогою російських військових та надання сепаратистам зброї у великій кількості».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG