Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ виявила залишки касетних боєприпасів на Донбасі


СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)
СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили уламки ракет та касетних боєприпасів на підконтрольній українській владі території Донбасу. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ станом на 18.00 22 лютого.

«За п’ять кілометрів на північний схід від Стагронатівки (48 кілометрів від Донецька), на території підконтрольній українській владі, спостерігачі СММ бачили залишки двох 220 міліметрових ракет та контейнери від касетних боєприпасів, які стирчали із землі», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ.

Більше деталей щодо цієї ситуції СММ ОБСЄ не надала.

У грудні минулого року міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила про начебто застосування українськими військовими на Донбасі заборонених касетних боєприпасів. Українська сторона ці звинувачення відкидала. У РНБО заперечили саму наявність на озброєнні України таких боєприпасів.

У СММ ОБСЄ не підтвердили заяву Human Rights Watch про нібито застосування українськими військовими касетних бомб на Донбасі.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG