Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Україна має відновити зв’язки з територіями під контролем бойовиків


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що одним із пріоритетів його країни на переговорах «нормандської четвірки» у Парижі була вимога до Києва відновити звʼязки з територіями, які наразі перебувають під контролем бойовиків.

«Як особливий пріоритет ми підкреслили необхідність налагодження діалогу з питань відновлення соціальних, економічних звʼязків, банківських послуг населенню з територій, які перебувають під контролем ополченців», – зазначив він після зустрічі з міністрами закордонних справ України, Франції і Німеччини.

Лавров додав, що Росія і далі виступає на підтримку мінських домовленостей, досягнутих 12 лютого. «Сподіваюся, що після того, як завершиться відведення важкого озброєння, ніяких відмовок щодо того, що треба почекати з вирішенням політичних питань, не залишається», – зазначив російський міністр.

Сергій Лавров заявив, що Росія підтримує ініціативу про збільшення місії спостерігачів ОБСЄ, яка працює на сході України.

У вівторок в угрупованні «ДНР» повідомили, що почали відведення важкого озброєння згідно з мінською угодою 12 лютого. У штабі АТО пізніше спростували цю заяву, наголосивши, що бойовики лише перегруповують свої війська.

XS
SM
MD
LG