Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: 23 лютого Авдіївку обстрілювали з мінометів, артилерії та «Градів»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє, що вчорашній обстріл Авдіївки на Донеччині було здійснено з мінометів, артилерії та систем залпового вогню «Град». Про це йдеться у звіті організації від 23 лютого.

«23 лютого було пошкоджено покинутий склад на Індустріальній вулиці. У цьому місці спостерігачі побачили пошкодження, що нагадує залишки снарядів «Граду». Спостерігачі не змогли визначити відстань і напрямок, звідки були випущені снаряди. Спостерігачі також побачили пошкодження будівель адміністрації фабрики та ДСНС в північній частині міста. Спостерігачі відвідали кафе в Авдіївці, де, за повідомленнями ЗМІ, загинуло троє місцевих жителів, коли впав снаряд 21 лютого. Там спостерігачі зафіксували залишки снаряду «Град», – йдеться у заяві.

Крім того, у звіті ОБСЄ зазначається, що третій день поспіль більшість скарг про порушення режиму припинення вогню реєструються в селах біля Донецького аеропорту і в Широкине (23км на схід від Маріуполя, 125 км на південь від Донецька).

Вчора у головному управлінні МВС у Донецькій області повідомляли, що під артобстріл проросійських бойовиків потрапило місто Авдіївка.

Також голова представництва України в спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі Олександр Розмазнін заявляє, що на даний момент у зоні АТО дві такі гарячі точки – район Донецького аеропорту і район Широкина.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG