Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові помолилися за загиблими 22 лютого


Єдність має стати відповіддю смерті, що прийшла в Харків – священик
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Єдність має стати відповіддю смерті, що прийшла в Харків – священик

У Харкові біля пам’ятника Шевченку пройшов мітинг, присвячений пам’яті чотирьом загиблим під час вибуху, який стався 22 лютого на мирній акцій.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у заході взяли участь близько 300 людей. Учасники жалобної акції прийшли з квітами та лампадками, молоді хлопці у руках тримали портрети загиблих: заступника начальника первомайського райвідділу МВС підполковника Вадима Рибальченка, активіста Євромайдану, фізика Ігоря Толмачова, 15-річного школяра Данили Дідика та 18-річного студента Миколи Мельничука, який сьогодні помер від тяжких травм.

Під час акції пам’яті до людей звернулися священнослужителі.

«Обійміться, простягніть руку праворуч і ліворуч, покладіть одне-одному руки на плечі, відчуйте себе у єдності, що ти не один, ми разом. Ми об’єднаємося, ми будемо триматися однин за одного, ми нездоланні!», – сказав перед початком молитви священик Української православної церкви Київського патріархату Віктор Марінчак.

Під час цього заходу правоохоронці вжили серйозних заходів безпеки, вибухотехніки та кінологи перед початком акції обстежили прилеглу територію. Патрульні у парку Шевченка та біля пам’ятника Кобзареві перевіряли вміст рюкзаків та сумок у перехожих та всіх хто прийшов на мітинг.

У Харкові попрощалися з загиблим унаслідок теракту міліціонером
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

22 лютого у Харкові стався вибух під час Маршу єдності: за даними очевидців, вибух пролунав, коли формувалася колона, яка мала рушити центром міста. Одразу на місці загинули двоє людей, у понеділок помер від отриманих травм 15-річний хлопець, сьогодні 18-річний студент. Правоохоронці розслідують інцидент за статтею «теракт».

XS
SM
MD
LG