Доступність посилання

ТОП новини

Військові: бої зменшуються, але перемир’я немає


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 лютого 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 лютого 2015 року

Українські військові заявляють про суттєве зниження кількості обстрілів із боку бойовиків на сході України, але наголошують, що повного дотримання перемир’я немає.

Як повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах, вночі бойовики обстріляли Попасну на Луганщині і продовжували спроби відбити українські позиції в Широкиному, поблизу Маріуполя.

Україна заявляє, що не почне відведення свого важкого озброєння від лінії зіткнення, як це передбачають мінські угоди, доти, поки не припиняться обстріли.

Бойовики 24 лютого заявили, що почали відведення важкого озброєння, але підтвердження їхніх заяв немає.

Київ заявив, що бойовики, захопивши на порушення мінських домовленостей Дебальцеве, просто передислоковують озброєння поблизу Маріуполя.

25 лютого у Москві міністр закордонних справ Сергій Лавров закликав спостерігачів від ОБСЄ підтвердити відведення важких озброєнь, і заявив, що Київ повинен реалізувати конституційну реформу, відповідно до угоди, укладеної в Мінську.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Того ж дня у білоруській столиці контактна група із врегулювання ситуації на сході України підписала документ про низку заходів з виконання мінських угод. Зокрема, серед них припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь і створення зони безпеки.

Однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються, сторони конфлікту звинувачують у цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG