Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає депутатів позачергово зібратись через валютний курс


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає парламент зібратися на позачергове засідання, щоб розглянути ситуацію на валютному ринку.

«Публічно звертаюся до наших колег по парламенту: ми просили провести позачергове засідання. Весь пакет законів, який необхідний для отримання фінансової допомоги від МВФ, яка піде в золотовалютні резерви країни, наповнить валютний ринок, дасть можливість збити паніку і повернути курс до збалансованого. Весь пакет вже знаходиться в парламенті», – заявив він.

Він нагадав, що уряд вніс до парламенту весь необхідний пакет законопроектів для надання фінансової допомоги з боку МВФ.

За словами Яценюка, на українському ринку достатньо валюти, адже за останні дев’ять місяців на фінансовому ринку України продали 51,5 мільярди доларів – 10-кратну суму від всіх обсягів золото-валютних резервів України. Утім через спекуляції на ринку держава дуже потребує допомоги від МВФ.

Позачергову сесію Верховної Ради планували провести 3 березня, аби розглянути законопроекти про зміни до держбюджету на 2015 рік.

У середу Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні на 25 копійок і встановив на рівні 28,04 гривні за долар.

XS
SM
MD
LG