Доступність посилання

ТОП новини

Слідство не цікавилось наявністю міжнародного імунітету в Савченко – адвокат


Надія Савченко, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко, 10 лютого 2015 року

Слідчі не робили запит до Міністерства закордонних справ Росії щодо наявності у делегата ПАРЄ Надії Савченко міжнародного імунітету, повідомив адвокату країнської льотчиці Микола Полозов у своєму twitter

«Слідство так і не спромоглося зробити запит МЗС Росії про наявність міжнародного імунітету у делегата ПАРЄ Надії Савченко»,– написав він.

Сьогодні Московський міський суд розглядає скаргу захисту Савченко на продовження її арешту. За словами адвоката Марка Фейгіна, участь у судовому засіданні «дається Савченко нелегко. Часто кладе голову на стіл». Українська льотчиця бере участь у засіданні через відеоконференсзв’язок.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

У січні Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. ПАРЄ закликала владу Росії звільнити ув’язнену Савченко.

XS
SM
MD
LG