Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив під вартою Надію Савченко – адвокат


Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року

Московський міський суд залишив під вартою українську льотчицю Надію Савченко, яка голодує у московському СІЗО вже понад 70 днів. Про це у своєму Twitter повідомив її адвокат Микола Полозов.

Інший її адвокат Марк Фейгін раніше заявив, що в суду залишається «практично остання можливість» змінити запобіжний захід Савченко «або ризикнути дати їй померти».

Українська льотчиця брала участь у засіданні через відеоконференсзв’язок.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня, її захист подав апеляцію.

У грудні Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його дотепер. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін’єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG