Доступність посилання

ТОП новини

Сотні працівників «Південмашу» знову мітингують через невиплату зарплати


Сотні працівників «Південмашу» знову мітингують через невиплату зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

У Дніпропетровську працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод», головного виробника космічної техніки в Україні, пікетують будівлі обласної ради та облдержадміністрації, вимагаючи виплатити їм заробітну плату. На акцію протесту зібралися сотні робітників заводу. У руках вони тримають пакати з написами «Невиплата зарплати – замах на вбивство», «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність», «Нас не залякати!».

Працівники заводу також вимагають підтвердження інформації про плани Кабінету міністрів України щодо виділення їхньому підприємству 300 мільйонів гривень дотації, зокрема, на погашення зарплатних боргів.

За словами працівників, заборгованість із заробітної плати на заводі складає понад 80 мільйонів гривень, робітникам винні зароблене за півроку. Більшість цехів підприємства «у простої», відтак працівники «Південмашу» нарікають на відсутність великих оборонних замовлень їхньому підприємству з боку держави.

Крім того, робітники підприємства заявляють, що цією акцією висловлюють підтримку лідерові своєї незалежної профспілки Євгенові Деркачеві, який днями зазнав нападу невідомих і опинився в лікарні.

Вислухавши запевнення влади, що питання вже вирішене й гроші їхньому підприємству будуть виділені, працівники домовились про спільне пікетування будівлі Верховної Ради в Києві вже з наступного тижня.

З початку року це вже п’ята акція протесту працівників «Південмашу». Раніше вони збиралися на мітинги під прохідною підприємства і перекривали вулицю.

За даними адміністрації підприємства, для стійкої роботи «Південмашу» 2015 року завод потребує замовлень на 2,5 мільярди гривень, обсяги уже укладених контрактів оцінюють в менш ніж 1 мільярд гривень.

У жовтні 2014 року під час свого візиту на «Південний машинобудівний завод» президент України Петро Порошенко заявив, що доручить включити продукцію «Південмашу», зокрема високоточну зброю, до державного оборонного замовлення на 2015 рік.

XS
SM
MD
LG