Доступність посилання

ТОП новини

Відбулося засідання контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі – речник Кучми


Леанід Кучма
Леанід Кучма

Сьогодні відбулося засідання тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила прес-секретар учасника контактної групи Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Говорили про виконання Мінських домовленостей, досягнутих 12 лютого. Учасники групи відзначають зниження інтенсивності обстрілу з важкої артилерії. За сьогоднішній день було всього два обстріли з легких гармат. Завтра контактна група планує продовжити роботу», – додала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Водночас сепаратисти угруповання «ДНР» на своїх сайтах також повідомляють про переговори контактної групи в режимі відеоконференції, про подробиці засідання не повідомляють.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

Крім того, Мінські домовленості передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі, виконання цього пункту також не почалося. Хоча проросійські бойовики заявляють про початок відведення зброї, штаб АТО та ОБСЄ ці заяви не підтверджують.

XS
SM
MD
LG