Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі у США переконує надати Україні зброю


Керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі
Керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі

Керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомляє про візит до США та обговорення питання щодо надання Україні зброї.

«Почав зустрічі в конгресі США з автора «Списку Магнітського» сенатора Кардінаб, попереду зустрічі з представниками комітетів сенату і палати представників, з іншими політичними лідерами. Тема – посилення законодавчого тиску з метою надання Україні оборонних озброєнь. Стільки законодавців відразу, ніколи ще не погоджувалися зі мною, навіть коли я був президентом. 34 зустрічі за 3 дні, за моїми стандартам – переобтяжений графік», написав Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

Наразі низка конгресменів США закликають надати Україні летальну зброю для боротьби з проросійськими сепаратистами на Донбасі, у підтримці яких Вашингтон звинувачує Москва. Президент США Барак Обама заявив, що наразі це питання ще не вирішене.

Президент України Петро Порошенко 13 лютого призначив Міхеїла Саакашвілі головою новоствореної Дорадчої міжнародної ради реформ. Колишній міністр юстиції Грузії Зураб Адеїшвілі, за повідомленнями, теж консультує уряд України.

Головна прокуратура Грузії заявляла, що Україна «не співпрацює» і відмовляється екстрадувати Саакашвілі і ще одного колишнього чільного грузинського посадовця, щодо яких до Києва направили запит про видачу.

У Грузії обох звинувачують у низці кримінальних правопорушень; вони відкидають їх, називаючи політичним переслідуванням із боку нинішньої влади.

XS
SM
MD
LG