Доступність посилання

ТОП новини

Росія: фонд допомоги дітям із синдромом Дауна звинувачує «Антимайдан» у невігластві й цинізмі


Під час акції «Антимайдану в Москві, 21 лютого 2015 року
Під час акції «Антимайдану в Москві, 21 лютого 2015 року

У Росії доброчинний фонд допомоги дітям із синдромом Дауна «Даунсайд ап» звинуватив російський рух «Антимайдан» в «огидному невігластві й цинізмі».

Саме про такі якості, на думку фонду, свідчить те, що під час демонстрації цього руху в центрі Москви 21 лютого його учасники несли, серед інших, транспарант із написом «МИ НЕ майДАУНИ!»

Це гасло, вважають у фонді, яскраво свідчить про нетерпимість до людей із синдромом Дауна і має образливий характер.

Автори заяви нагадують, що Росія підписала Конвенцію про права інвалідів, яка забороняє будь-яку дискримінацію на підставі інвалідності й гарантує інвалідам правовий захист від дискримінації.

Крім того, мовиться в заяві, учасники демонстрації, причетні до цитованого транспаранту, також порушують курс президента Росії Володимира Путіна, який закликав змінити ставлення суспільства до людей із обмеженими можливостями, щоб вони могли жити звичайним життям.

При цьому в російському фонді не стали звертати уваги на образливість транспаранту також для цілої сусідньої держави України і для її народу.

У суботу, 21 лютого, в Москві відбулася організована російською владою акція антиукраїнського спрямування «Антимайдан». Людей організовано завезли з багатьох регіонів Росії, акцію широко висвітлювали, а напередодні агітували за неї державні засоби інформації. Російська поліція стверджувала, що в ній узяло участь 35 тисяч людей. При цьому мерія Москви давала згоду на участь 10 тисяч, але ніяких заходів щодо організаторів через це порушення не вживали. Серед гасел, що мали на меті засудити події Майдану в Україні рік тому, було і процитоване.

Водночас в іншому місці Москви відбувся й малочисельний пікет проти окупації Росією території України. Його російські ЗМІ практично не висвітлювали.

XS
SM
MD
LG