Доступність посилання

ТОП новини

Силовики затримали ще 5 підозрюваних в організації вибуху в Харкові 22 лютого – РНБО


Місце теракту в Харкові, 22 лютого 2015 року
Місце теракту в Харкові, 22 лютого 2015 року

Співробітники Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ затримали ще 5 осіб, причетних до теракту в Харкові 22 лютого, внаслідок якого загинуло четверо людей, повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

«У них вилучили зброю та боєприпаси, зокрема пластид, детонатори до вибухівки та гранати», – сказав секретар РНБО, додавши, що серед затриманих є «як організатор злочину,так і безпосередні виконавці теракту».

«Крім того, ще двоє злочинців, пов’язаних із цим угрупованням, були затримані співробітниками МВС у Маріуполі, де вони готували теракт. Під час затримання вилучено десять кілограмів тротилу», – заявив Турчинов, слова якого цитує прес-служба РНБО.

У РНБО України нагадали, що, «за інформацією СБУ, деякі з терористів проходили підготовку на території РФ і координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупованням «ДНР».

22 лютого у Харкові стався вибух під час Маршу єдності: за даними очевидців, вибух пролунав, коли формувалася колона, яка мала рушити центром міста. Одразу на місці загинули двоє людей, у понеділок, 23 лютого, помер від отриманих травм 15-річний хлопець, наступного дня, 24 лютого, 18-річний студент.

Правоохоронці розслідують інцидент за статтею «теракт». Тогож дня, 22 лютого, СБУ повідомила про затримання 4 осіб, імовірно причетних до організації вибуху.

XS
SM
MD
LG