Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: військові готові повернути важке озброєння у разі загострення на Донбасі


Порошенко: військові готові повернути важке озброєння у разі загострення на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на колишні позиції у разі загострення конфлікту в Донецькій і Луганській областях, заявив президент України Петро Порошенко.

«У будь-який час, у будь-який момент наші військові готові повернути техніку на колишні рубежі і в стислий, найкоротший період дати відсіч ворогові», – сказав глава держави, виступаючи на заходах з нагоди випуску слухачів Національного університету оборони України імені Черняховського.

Порошенко нагадав, що на виконання мінських домовленостей від 12 лютого українські військові почали відведення деякого важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

За словами президента, у разі встановлення тривалого перемир’я і реалізації мирного сценарію в східних регіонах України ймовірність військової загрози для України зі сходу залишатиметься високою.

26 лютого у Міноборони України повідомили про початок відведення 100-міліметрових гармат від лінії розмежування.

Українські військові розпочали відведення важкого озброєння в зоні АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

24 лютого в угрупованні «ДНР» заявили, що з 09:00 вівторка почали відведення важкого озброєння згідно з мінськими домовленостями. Натомість речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що бойовики здійснюють передислокацію та перегрупування своїх сил на інших напрямках, заявляючи про начебто відвід важкого озброєння.

В ОБСЄ заявили, що сторони конфлікту на Донбасі не надали інформації про їхнє важке озброєння та плани його відведення.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі передбачено мінськими домовленостями. Про це домовилися лідери України, Росії, Німечини та Франції. Мінські угоди підписали також проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG