Доступність посилання

ТОП новини

Землю УПЦ Київського патріархату в Сімферополі хочуть віддати ФСБ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

УПЦ Київського патріархату просять добровільно відмовитися від землі в Сімферополі на користь ФСБ. Про це йдеться у зверненні «глави адміністрації Сімферополя» Геннадія Бахарєва до Архієпископа Сімферопольського і Кримського (УПЦ КП) Климента, текст якого мають кореспонденти проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії.

Як йдеться у зверненні, ФСБ просить під забудову ділянку площею 3 гектари на вулиці Київській в Сімферополі в районі Української школи-гімназії для будівництва житлових будинків.

Акт про вибір даної ділянки вже затверджений самопроголошеним «премʼєр-міністром» Сергієм Аксьоновим. Також вказується на те, що УПЦ Київському патріархату 25 квітня 2013 року Сімферопольська міськрада передала під будівництво собору 0,4900 гектара землі в зазначеному місці.

«Прошу відповідно до Земельного кодексу Російської Федерації поступитися правом користування на земельну ділянку шляхом добровільної відмови від права постійного користування земельною ділянкою, наданої під будівництво собору, з метою надання відповідної земельної ділянки УФСБ Росії в Республіці Крим та місті Севастополь для будівництва багатоквартирних житлових будинків», – сказано в зверненні Бахарєва.

Раніше «самопроголошений премʼєр-міністр Криму» Сергій Аксьонов заявляв, що в Криму не будуть порушувати права та інтереси жодної з релігійних конфесій.

Правозахисники при цьому зазначають, що в окупованому Криму під загрозою закриття є саме Українська православна церква Київського патріархату, у якої тут вже забрали кілька храмів.

XS
SM
MD
LG