Доступність посилання

ТОП новини

ОАЕ не укладали договорів про постачання Україні зброї – МЗС


Президент України Петро Порошенко під час візиту до ОАЕ, ілюстраційне фото
Президент України Петро Порошенко під час візиту до ОАЕ, ілюстраційне фото

Об’єднані Арабські Емірати не укладали договорів про постачання зброї Україні, заявив заступник міністра закордонних справ країни з військових питань Фаріс Аль Мазруі.

За повідомленням прес-служби МЗС, Мазруі заявив, що «угода про військову і безпекову співпрацю, підписана між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Україною не включає жодних договорів щодо зброї».

Ця угода є частиною майбутньої співпраці між двома країнами у цьому напрямку, зазначають у дипломатичному відомстві ОАЕ.

На початку тижня, 23-24 лютого, президент України Петро Порошенко перебував з робочим візитом в ОАЕ. Тоді Порошенко провів зустріч з прем’єром Об’єднаних Арабських Еміратів Мухамедом бін Рашид Аль-Мактумом. Сторони домовились про посилення співпраці між двома країнами, зокрема у сфері оборони, повідомили впрес-службі президента України.

Водночас тоді радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook заявив, що досягнуто домовленостей про співпрацю з Об’єднаними Арабськими Еміратами щодо поставок Україні певних видів озброєння і військової техніки.

XS
SM
MD
LG