Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи щодо Попова на 13 березня


Олександр Попов
Олександр Попов

Шевченківський районний суд Києва продовжить розгляд справи щодо колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова 13 березня.

Це рішення суд ухвалив у зв’язку з тим, що на засідання не з’явилися деякі потерпілі та їх представники.

Також сьогодні в ході засідання суд частково задовольнив клопотання деяких представників потерпілих щодо відведення прокурорів, суд відвів прокурора Миколу Наливайко.

13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Попова.

За версією слідства, у ніч з 29 листопада 2013 року на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, діючи за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС України в місті Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, а Коряк в свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення «Беркут», які жорстоко побили мітингувальників.

Наразі досудове розслідування щодо співучасників Попова продовжується задля встановлення і притягнення до відповідальності усіх винних осіб.

Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 28, статті 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG