Доступність посилання

ТОП новини

На Поштовій площі археологи знайшли частину вулиці середньовічного Києва


Археологічна знахідна у Києві, 27 лютого 2015 року
Археологічна знахідна у Києві, 27 лютого 2015 року

Під час розкопок на Поштовій площі археологи знайшли частину вулиці середньовічного Києва, повідомляє прес-служба міського голови Віталія Кличка.

За повідомленням, на глибині близько 7,5 метра були виявлені фрагменти будівель: кілька вінців зрубу і частокіл, між яким проходила колись вулиця.

Археологи встановили вік знахідок – знайдені артефакти відносяться приблизно до 11-13 століття, тобто часів Київської Русі.

«Така знахідка для нас – сенсація, яка може змінити все наше уявлення про Київ того часу. Раніше вважалося, що місто закінчувалось в районі вулиці Боричів узвіз, і ми не очікували знайти тут зруби часів Київської Русі. Тут ми бачимо цілий господарський комплекс – паркани і зруб. Очевидно, на цьому місці знаходилася садиба», – зазначив науковий співробітник Центру археології Києва Сергій Тараненко.

За проектом реконструкції Поштової площі на ділянці між Річковим вокзалом і Володимирським узвозом передбачено будівництво торгового центру. У відповідності з законодавством, на цьому місці перед початком будівництва проводяться археологічні роботи.

Віталій Кличко заявив, що буде знайдено оптимальне рішення для збереження археологічної знахідки.

XS
SM
MD
LG