Доступність посилання

ТОП новини

На околицях Кримського та на Бахмутці знову стріляли – Москаль


Блокпост біля Кримського на Луганщині
Блокпост біля Кримського на Луганщині

Із вечора пʼятниці і за ніч на Луганщині бойовики здійснили кілька обстрілів, зокрема – на околицях Кримського і на Бахмутській трасі. Про це інформує прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

«Вибухи з гранатометів та перестрілки з автоматичної зброї лунали на околиці Кримського, де розташовані опорні пункти українських військових (очевидно, обстріли велися з боку 31-го блокпосту на Бахмутці, який захоплений бойовиками). Крім того, відголоски канонади чулися в Світличному, Нижньому та Станиці Луганській», – поінформували у прес-службі Москаля.

«Поблизу Трьохізбенки вчора після обіду спалахували короткочасні перестрілки з використанням автоматів, кулеметів та гранатометів, а Троїцьке (Попаснянський район недалеко від Дебальцева) учора увечері кілька разів обстрілювали з мінометів. Інформації про руйнування житла та постраждалих серед мирних мешканців внаслідок обстрілів немає», – йдеться в повідомленні.

«На решті території, контрольованої Україною, Луганщини зберігалася бойова тиша», – зазначив Геннадій Москаль.

У сепаратистів повідомленні про обстріли поки не коментували.

24 лютого в угрупованні «ДНР» заявили, що почали відведення важкого озброєння згідно з мінськими домовленостями. Натомість речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що бойовики здійснюють передислокацію та перегрупування своїх сил на інших напрямках, заявляючи про начебто відвід важкого озброєння.

26 лютого українські військові почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування, що також передбачене мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG