Доступність посилання

ТОП новини

Вбивство Нємцова – спроба залякати російське суспільство – опозиціонер Яшин


Борис Нємцов
Борис Нємцов

Російський опозиціонер, член партії «РПР-ПАРНАС» Ілля Яшин вважає, що мета вбивства його політичного соратника Бориса Нємцова – залякування суспільства.

«У мене немає сумнівів, що основна мета цього вбивства – залякати людей, нагнати страху на тих, які дотримуються точки зору, відмінної від тієї, яку має влада», – зазначив він. Яшин додав, що, на його думку, політична відповідальність за це вбивство лежить на російській владі, і зокрема – на президенті Росії Володимирі Путіні, бо саме він «відповідальний за ту атмосферу ненависті, яку розпалювали у країні протягом останніх років, особливо в останні місяці».

Адвокат Бориса Нємцова Вадим Прохоров, коментуючи вбивство політика, зазначив, що Нємцова «вбив політичний режим, незалежно від того, хто натиснув на курок».

«Це – демонстрація всім нам, всім вільнодумним людям Росії, яку розправу з вільним словом чинять у Росії. Чи могли ми ще вчора уявити, що лідера опозиції вбивають біля кремлівської стіни? Не могли», – прокоментував загибель свого соратника співголова партії «РПР-ПАРНАС» Михайло Касьянов. «Країна скочується у прірву», – додав він.

«Це – розправа» – Михайло Касьянов про вбивство Нємцова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Бориса Нємцова застрелили напередодні ввечері на мосту прямо навпроти Кремля. Слідство розслідує напад за статтею про вбивство.

Президент Росії Володимир Путін засудив вбивство опозиціонера і назвав інцидент провокаційним.

На цю ж тему:

28.02.2015
Вбивсто Бориса Нємцова. Перші реакції

Українські та російські політики, журналісти, громадські діячі шоковані вбивством і звинувачують «сталінсько-путінський режим» далі
28.02.2015
У Москві вбили Бориса Нємцова

Його застрелили у самому центрі Москви ввечері 27 лютого. За словами очевидців, у Нємцова вистрелили щонайменше чотири рази далі
XS
SM
MD
LG