Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: вбивство Нємцова – невдала спроба залякати всіх, хто проти свавілля в Росії


Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву з приводу вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. У документі, оприлюдненому на сайті відомства, йдеться про те, що в Україні з болем сприйняли звістку про вбивство Нємцова.

«В Україні з великим болем сприйняли звістку про зухвале вбивство в Москві російського політика та громадського діяча, одного з лідерів опозиційногоруху Росії та великого друга України Бориса Нємцова», – йдеться у заяві.

«Впродовж багатьох років Борис Нємцов активно боровся за демократичнийнапрямок розвитку Росії, був невтомним захисником прав та свобод людини. Це вбивство є невдалою спробою залякати усіх тих, хто виступає протисвавілля і прагне зробити Росію демократичною, правовою і цивілізованоюдержавою», – йдеться у заяві.

У документі також українське МЗС закликає російську владу провести швидке, відкрите та неупереджене розслідування злочину, та покарати виконавців, організаторів та замовників вбивства.

Російського опозиціонера Бориса Нємцова застрелили напередодні ввечері на мосту прямо навпроти Кремля. Слідство розслідує напад за статтею про вбивство. Президент Росії Володимир Путін засудив вбивство опозиціонера і назвав інцидент провокаційним.

XS
SM
MD
LG