Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав «фейковим» відведення важкої техніки бойовиками


Президент Петро Порошенко
Президент Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що бойовики проводять «фейкове» відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі. Про це він сказав під час робочої поїздки до Вінниці.

«Ми не приймаємо «фейкові» відводи важкої техніки і артилерії, які нам намагалося продемонструвати російське телебачення: виставили репортерів, показали колону, яка виїхала з цього місця, проїхала по дорозі і повернулася назад. Коли інспектори ОБСЄ прибули на місце, де колона повинна вже бути, щоб переконатися у відводі, їх туди не пустили, а коли пустили, там уже нікого не було. Це не відведення», – заявив Порошенко.

За його словами, відведення українського озброєння і техніки буде проводиться під обов'язковим контролем ОБСЄ.

Також глава держави має намір внести до Верховної Ради на наступному пленарному тижні законопроект про звернення парламенту до Генерального секретаря ООН та Ради безпеки ООН про направлення в Україну миротворців.

26 лютого сили антитерористичної операції почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Сепаратисти теж заявляють про відвідедення озброєнь.

У суботу в «Міноборони ДНР» заявили про відведення від лінії зіткнення 21 артилерійської групи.

XS
SM
MD
LG